bouillon receptensoep receptenbijgerechteningrediententips en tricks

Tips & Tricks

Een verzameling handige weetjes en trucjes om soep nog lekkerder en makkelijk te maken.

Soep koken
Laat een soep of bouillon nooit koken! Als een soep of  bouillon gekookt wordt verliest hij zijn smaak, worden alle vitaminen kapot gekookt en wordt hij "blind".

Soep laten afkoelen
Soep kan het beste afgekoeld worden zonder de deksel op de pan, of afgedekt met een platte zeef o.i.d. zodat er geen vliegen bij kunnen. Soep wordt snel zuur als deze te lang uit de koelkast staat met de deksel op de pan.

Overschot soep / bouillon
Een overschot aan soep kan eenvoudig ingevroren worden! Doe dit wel direct nadat de soep is afgekoeld, zo worden zoveel mogelijk vitaminen en de smaak behouden. Vergeet niet op het doosje te vermelden welke bouillon erin zit.

Soeppan
Een pan met een dikke bodem werkt het beste. Hier kan bijvoorbeeld eerst de ui in opgebakken worden, waarna de bouillon of water toevoegd kan worden om soep te maken.

Groenten fruiten
Door het fruiten van de groenten worden de celwanden beschadigd, hierdoor komen smaak- en geurstoffen vrij die voor een lekkere smaak zorgen en dus de soep meer smaak geven.

Bouillon / soep zeven
Voor het zeven van de bouillon kan je een zogenaamde passeerdoek aanschaffen, maar een simpele thee- of kaasdoek is ook prima te gebruiken.

Deel dit!

Onze Facebook pagina

De chef van dienst (aanrader!)