bouillon receptensoep receptenbijgerechteningrediententips en tricks

Croutons recept

Niet alleen lekker in de soep, maar ook lekker bij salades of voor zomaar; soldaatjes. Soldaatjes is het oud-Nederlandse woord voor croutons. De meeste mensen kopen ze gewoon kant en klaar in de supermarkt, maar zelfgemaakt is natuurlijk veel lekkerder en leuker. De basis van croutons is: oud brood. Vers brood bevat (te)veel vocht waardoor het minder snel droog wordt. Dus in plaats van oud brood aan de eendjes te geven, maak er eens croutons van!

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de korsten van het boterhammen en snij ze daarna in vierkantjes van 1-2 cm.  Doe de olijfolie in een schaal en pers er de teentjes knoflook boven uit. Meng de knoflook met de olie goed (laat het eventueel even staan zodat de olijfolie de smaak goed overneemt). Doe de stukjes brood in een kom en meng met de knoflookolie tot de olie goed in het brood is getrokken. Spreid ze uit op een bakblik en bak ze in ongeveer 10 - 15 minuten goudbruin. Schud ze eventueel tussendoor een keer om. Laat vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.

Tips

- In een Tupperware bakje (of ander luchtdicht bakje) zijn de croutons langer houdbaar.

- Door gedroogde kruiden toe te voegen aan de olijfolie kan je ook andere smaken creëren, zoals bijvoorbeeld Italiaans met Italiaanse kruiden.

Deel dit!

Onze Facebook pagina

De chef van dienst (aanrader!)