bouillon receptensoep receptenbijgerechteningrediententips en tricks

Bladerdeegstengels recept

Bereidingstijd: +/- 20 minuten.

Met slechts enkele simpele hoofdingrediënten kan werkelijk bijna iedereen kan deze bladerdeegstengels zonder al teveel moeite maken en er kan eindeloos mee gevarieerd worden! Lekker bij de soep of gewoon tussendoor! Hier is gekozen voor kaasstengels en sesamstengels.

Ingrediënten

Bladerdeegstengels recept ingredienten

Voor 6 kaasstengels en 6 sesamstengels.

Bereiding

Verwarm de over voor op 180 °C. Haal het bladerdeeg enkele minuten voor de bereiding uit de diepvries. Bladerdeeg is makkelijker te bewerken als het nog enigszins bevroren is. Klop het ei los in een schaaltje.

Bladerdeegstengels stap 1

Snij het bladerdeeg in dunne repen (ongeveer 0,5 – 1 cm) en verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer alle repen met een kwastje in met het losgeklopte ei. Verdeel vervolgens voor de sesamstengels over de helft eerst wat paprikapoeder en vervolgens het sesamzaad. Voor de kaasstengels strooi wat grof zeezout over de andere helft en vervolgens bestrooien met kaas.

Bladerdeegstengels stap 2

Bak het geheel in ongeveer 15 minuten gaar in het midden van de oven. De kaasstengels kunnen iets langer nodig hebben dan de sesamstengels door het vet van de kaas. Ze zijn gaar zodra ze uitgerezen en krokant zijn.

Resultaat: Snelle, maar lekkere sesam- en kaasstengels voor bij de soep of om mee in de soep te dippen.Bladerdeegstengels

Tips

- Varieer eens met kruiden op de stengels. Zo zijn bijvoorbeeld komijnzaadjes erg lekker bij kaasstengels. Voor een wat meer Italiaanse tint kan bijvoorbeeld gedroogde basilicum toegevoegd worden.

Bladerdeegstengels gedraaid

- Door beide uiteinden van de repen vast te pakken en er een zachte draai aan te geven in tegengestelde richting krijgen de bladerdeegstengels een leuke gedraaide vorm.

- Voor langere kaasstengels kunnen twee plakjes bladerdeeg op elkaar gelegd worden om vervolgens op een bebloemde ondergrond in één richting uitgerold te worden. Rol net zo lang tot ze dezelfde dikte bereikt hebben als het originele bladerdeegvel.

Deel dit!

Onze Facebook pagina

De chef van dienst (aanrader!)